2e plaats kür tijdens CDIU25 Indoor Brabant

Voor de 1e keer werd er dit jaar tijdens Indoor Brabant een internationale U25 rubriek uitgeschreven. Wat was dat ontzettend leuk en bijzonder! Je maakt het dan toch heel anders mee dan dat het “gewoon” een ééndaagse wedstrijd is. Indoor Brabant had alles tot op de puntjes goed georganiseerd en mooi verzorgt.

Vrijdagochtend begon het voor ons al vroeg met de vet-check. Alle deelnemers kwamen er goed door dus dat betekende 10 deelnemers voor de U25. Vrijdagavond mochten we al het 1e onderdeel rijden, de GP U25 proef. Daar had Bailey helaas last van spanning. Het begon met het losrijden waar de spanning zich opbouwde doordat de losrijbaan tegen de opslag van de catering lag. Het personeel rommelde daar veel en daar werd Bailey gespannen van. Ik kon dit in de wedstrijdbaan niet afvloeien en dat betekende voor mij dat er 2 grote storingen kwamen tijdens het galopgedeelte waar de onderdelen precies 2 maal telde. Ik eindigde als 4e met 68,535%.
Zaterdagmiddag stond het 2e onderdeel op het programma, de kür op muziek in de waanzinnige hoofdpiste De Brabanthal. Het losrijden ging vele malen beter dan de dag ervoor. We mochten ergens anders losrijden waar het een stuk ruimtelijker was en daar kon ik Bailey mooi ontspannen rijden. Dat was ook mijn belangrijkste doel voor vandaag. De ontspanning terug vinden en dat in de ring behouden. En dat is gelukt!! Bailey liep super door de kür en was mooi ontspannen. Ik heb nergens risico genomen maar juist ontspannen en foutloos de kür gereden. Dit zag je ook terug in de uitslag want ik werd 2e met 75,500%! Yes, mijn doel bereikt!!

Indoor Brabant 2017
Translate »