4e tijdens tweede ZZ-Licht selectie

Het was geen normale wedstrijd dag.

De schrik van eigenlijk iedereen als je met je paard onderweg bent, is dat je een aanrijding krijgt met je paard. Dit overkwam mij helaas op de reis naar de wedstrijd toe. We stonden stil voor een rood verkeerslicht toen er met volle snelheid een Range Rover vol op de achterkant klapte.

Het eerste wat ons zorgen maakte was Bailey! Het was zo’n ontzettende harde klap, dat wil niemand geloven! Bij de Rang Rover sprongen alle airbags open, het deskboard door de voorruit en de voorkant helemaal ingedeukt. Bij ons is de achterkant van de vrachtwagen gedeukt en de borststang van Bailey is naar voren gebogen.
Het gebeurde voor een manege in Goirle, waar we Bailey hebben mogen nakijken. Bailey was erg rustig na het ongeluk, en tijdens de check bij Bailey konden we gelukkig niks vinden. Ik heb toen pas het besluit genomen om toch de wedstrijd te rijden. De vrachtwagen van mijn trainster hebben we mogen gebruiken om naar de wedstrijd te rijden. Bailey heeft zich echt voorbeeldig gedragen met de reis naar de wedstrijd toe. Hij liep ook gelukkig zo de vrachtwagen in na het ongeluk.

Tijdens de proef was Bailey heel ontspannen, wat ik erg knap vond na zo’n klap. Het drafgedeelte waar we hard aan gewerkt hebben, ging erg goed! Mijn keertwending naar rechts was wat aan de grote kant en in de galop had ik een kleine storing voor 1 wissel. Voor de rest ben ik gewoon heel erg tevreden zeker na zo’n verschrikkelijke heenweg. We waren 4e met 63.71%.

Met Bailey gaat het gelukkig erg goed. Hij heeft niets van de klap over gehouden en heeft zich na alles toch z’n beste beentje voorgezet.

Maxime-van-der-Vlist-Bailey-nakomeling-Negro-119
Translate »