5e plaats tijdens NK Hoofddorp Young Riders

Van vrijdag 1 augustus tot en met zondag 3 augustus stond het Nederlands Kampioenschap dressuur op het programma in Hoofddorp. Deze 3 dagen kwamen de Junioren, Young Riders en de Zware Tour aan start. Voor mij was het de eerste keer dat ik aan het NK deelnam bij de subtop. We kwamen al op donderdag aan want vrijdag was het heel vroeg baan verkennen. Het terrein was redelijk groot met standjes en eetgelegenheden.

Dag 1: donderdag 31 juli, Trainen in de baan
We kwamen in de middag aan zodat we alle spullen konden uitladen en Bailey alvast aan zijn stal kon wennen. We mochten ’s avonds in de baan trainen. Ik heb eerst lekker losgereden en daarna wat oefeningen uit de proef getraind. Bailey voelde goed aan.

Dag 2: vrijdag 1 augustus, De Landenproef
In de ochtend heb ik nog heel even in de baan gestapt. Lekker ontspannen onder het zadel. ‘S middags mocht ik dan echt de ring in. Ik had kleine foutjes in de proef. Het was ontzettend warm weer, waardoor Bailey nèt niet helemaal eraan trok zoals gewoonlijk. Hij was wat tammetjes en daarbij kleine foutjes in de proef, maakte het niet mijn beste proef ooit. Ik werd 5e met 69,105%.

Dag 3: zaterdag 2 augustus, De Individuele proef
Het 2e onderdeel werd vroeg in de ochtend gereden. De temperatuur was perfect om te rijden en dat merkte ik gelijk aan Bailey. Hij was erg goed aan mijn hulp. De proef verliep ontzettend goed! Zeker 1 van mijn betere proeven die ik gereden heb en het galop gedeelte was zéér sterk. Ik werd 5e met 71,763%. Deze proef is op de video gezet door TopTalent Dressage en is te zien als 1e video onderaan het gehele verslag.

Dag 4: zondag 3 augustus, De Kür op Muziek
Op de laatste dag van het NK stond het 3e onderdeel op het programma: het rijden van de kür op muziek. In de kür had ik een paar kleine foutjes en een storing bij het aan galopperen. Er zaten ook hele mooie stukken in waarbij ik ook hoge scores kreeg. Mijn totale score werd 72,975% met een 5e plaats. In het algemene klassement ben ik ook 5e geworden waar ik écht heel tevreden mee ben! De kür op muziek is ook op de video gezet door TopTalent Dressage en is te zien als 2e video onderaan het gehele verslag.

Translate »