5e tijdens het Nederlands Kampioenschap

Vrijdag ochtend stond het 1e onderdeel van het Nederlands Kampioenschap op het programma. Ik startte om 10.51 uur met mijn proef. Deze verliep erg goed. Bailey was fijn aan mijn hulp waardoor we een nette proef konden neer zetten. Het 1e onderdeel was in 2 ringen verdeeld. Iedere ring had 22 starts. En er mochten van elke ring 8 door naar het 2e onderdeel. Ik werd 2e met 68,63%. Nét onder nummer 1, want die had 68,73%! Dit betekende dat ik door was naar het 2e onderdeel!

Het 2e onderdeel werd vrijdag avond verreden. Nu was er 1 ring met 16 starts. De beste 8 mochten door naar het 3e onderdeel: de Kür op Muziek. Deze proef moesten we uit het hoofd rijden en deze proef ging ook weer goed. We hadden geen grote fouten, zelf vond ik dat mijn laatste wissel iets mooier opwaarts gesprongen had mogen zijn. Ik werd uiteindelijk 6e met 65,29%. De nummers 3 tot en met 7 lagen allemaal heel dicht bij elkaar. Iedereen had hier in de 65%. Dit percentage wordt mee genomen naar het 3e onderdeel.

Het 3e onderdeel werd zaterdag middag verreden. Bailey heeft vrijdag tot en met zaterdag lekker in een stal gestaan op het KNHS terrein. In de ochtend heb ik Bailey gevlochten en aan de hand gestapt. ‘S middags om 14.16 uur mocht ik mijn Kür op Muziek rijden. Mijn kür verliep ook weer erg goed! Ik had 2 kleine storingen, maar ik was verder écht tevreden. Uiteindelijk ben ik 5e geworden met 69,88%.

Ik ben óntzettend blij hoe Bailey dit kampioenschap gelopen heeft! Ik merkte echt dat we veel voor uit gang hebben geboekt qua proeven lopen in de ring. Hij is super ontspannen waardoor ik nu aan de proef kan beginnen met rijden. Hij was scherp aan mijn hulp en had hij aanspanning in de ontspanning.
Dit was tevens mijn laatste Z2 wedstrijd, want we gaan nu over naar het ZZ-Licht!

TopTalent Dressage was er alle 3 de onderdelen bij om mijn proeven te filmen! Ook heeft Hypic hele mooie foto’s gemaakt.

Translate »