Bailey anderhalve week naar Bartels

Het was voor mij kerstvakantie en ging ik lekker elke dag werken bij Bartels. Vorig jaar mocht Bailey mee naar Bartels, omdat dat makkelijk combineren was met werken en rijden. Ook dit jaar mocht Bailey weer mee!Op zondag 25 december hebben we Bailey naar Academy Bartels gebracht. Hij kreeg een mooie, grote stal in de nieuwbouw. Ik heb in het groom’s huis gelogeerd wat ontzettend gezellig was!

Imke en Tineke hebben me super geholpen met rijden. Elke keer als ik reed was er wel iemand die mij hielp.

Ik heb 1 keer les gehad van Tineke. Dit was super leerzaam! Tineke heeft voornamelijk op de overgangen en tempowisselingen gelet. De overgang van draf naar stap vond ze nét te lang duren. Ik moest tellen: “1…2… en STAP. Vervolgens weer 1…2… en DRAF”. Ik moest langzamer losrijden want Tineke vroeg zich af of ik de trein moest halen! Het paard moet goed zijn balans houden tijdens het losrijden.
Ook heb ik 1 keer les gehad van Imke. Ook dit was weer super leerzaam! Imke heeft mij voornamelijk in de galop geholpen. Ik had moeite om Bailey van mijn rechterkant te houden. Ik moest zijn schouder meer naar links rijden, waardoor de galopsprong rechter en mooier wordt. Ook hierin moest ik weer tempowisselingen rijden.

Kortom heb ik een super leerzame anderhalve week gehad en met aandachtspunten naar huis gegaan. Ik vond het super jammer om weer naar huis te gaan, want ik heb het écht naar me zin gehad! De sfeer met collega’s is ook zó gezellig! Elke avond hadden we filmavond en weer hartstikke lachen! Elke avond met z’n alle de paarden afvoeren. Rond dat tijdstip ging ik Bailey nog even lekker stappen aan de hand rond de Academy.

Translate »