CDI Roosendaal: observatie wedstrijd voor het EK

CDI Roosendaal is één van de observatie wedstrijden voor de Europese Kampioenschappen dit jaar. Deze wedstrijd is de 1e observatie voor de pony’s, Junioren en Young Riders.

Dag 1: Donderdag 8 mei, de Vet Check
Op de eerste dag van het internationale concours staat altijd de vet check op het programma. We kwamen om 14.00 uur aan in Roosendaal. We hebben eerst alles uitgepakt en Bailey in zijn stal gezet. Om 17.00 uur startte de vet check. We kwamen goed door de vet check heen en zijn daarna gaan trainen in de ring. Het was heel slecht weer, het regende erg hard. Bailey was iets gespannen maar hoe langer we aan het trainen waren, hoe meer ontspanning we kregen. Ik heb tevreden de training afgesloten.

Dag 2: Vrijdag 9 mei, De Landenproef
Op de tweede dag stond de landenproef op het programma. Ik mocht om 10.50 uur starten als 16e van de 29. Ik had mijn handen vol in de proef! Het waaide zo hard dat de bloembakken om vielen. Hierdoor kregen we wel wat spanning. Er zaten te veel kleine foutjes in waardoor de score bleef hangen op 66, 579%. Ik werd 11e.

Dag 3: Zaterdag 10 mei, De Individuele proef
Op de derde dag stond de individuele proef op het programma. Ik startte om 11.28 uur als 17e van de 28. Het ging al beter dan gisteren. We hadden minder spanning en we waren niet weggewaaid! De bodem was erg slecht door de vele regen dat gevallen was. De gehele proef was goed verzameld gereden, wel hadden we te veel kleine foutjes. Ik werd 8e met 67,939%. De beste 18 combinaties mochten door naar de kür op muziek en dat betekende dat ik ook mijn kür mocht rijden. Mijn individuele proef is door TopTalent Dressage op de video gezet. De video kun je onder aan deze pagina vinden.

Dag 4: Zondag 11 mei, De Kür op Muziek
Ik mocht als 10e starten als 1e na de pauze. Het waaide weer ontzettend hard en Bailey werd hier heel erg heet van. De schouderbinnenwaarts rechts ging niet goed, beide pirouettes draaide we te snel en de series waren te vlak gereden. Toch zaten er ook stukjes tussen die wel weer heel goed gingen. Ik werd 14e met 66,792%.

Het was weer een hele leerzame wedstrijd! Jammer van het slechte weer maar dat heeft de pret niet mogen drukken! In het algemene klassement sta ik nu als 5e Nederlander.

Translate »