Maxime

NK4g

Mijn naam is Maxime van der Vlist en ik ben op 18 maart 1993 geboren. Ik ben opgegroeid in het Nederlands/Belgische grensdorpje Baarle-Nassau/Hertog. Paardrijden zit in mijn bloed en is mijn passie. Ik ben begonnen met paardrijden op 3 jarige leeftijd op mijn Mini Shetlander hengstje Charlie.

In juli 2019 ben ik voor mezelf begonnen. Een grote droom die uitkwam, voor mezelf werken in de paarden! Met veel plezier en enthousiasme werk ik elke dag met de paarden die ik op stal heb staan, zowel mijn eigen paarden als paarden van eigenaren, en geef ik met veel plezier trainingen aan mijn leerlingen. Ook begeleid ik mijn leerlingen op wedstrijd.

Mijn bedrijfsnaam is Maxime van der Vlist Dressage.

Mijn bedrijf is gevestigd in Baarle-Nassau. Het is een locatie met alles erop en eraan. Grote boxen met rubber op de vloer, de boxen zijn ook voorzien van een buitenluik en een binnenluik,  goede kwaliteit voer, wasplaatsen met warm/koud water, solarium, binnenbaan, buitenbaan, overdekte longeer cirkel, overdekte stapmolen, paddocks, weidegang én je kan hier heel makkelijk de bossen in. Hier staan mijn eigen paarden, de paarden die bij mij in training staan én ook geef ik mijn privé lessen op deze fijne locatie. Kortom, alles wat je maar wilt hebben, hebben we op deze fantastische locatie!

Mijn bedrijf is ook een erkend leerbedrijf bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). En dat betekend dat ik stagiaires kan opleiden in mijn bedrijf. Mocht je interesse hebben en graag meer informatie willen hebben over een stage plaats binnen mijn bedrijf, neem dan contact met mij op via het contactformulier bij het keuzemenu “Contact”.

Charlie is helaas op 08-09-2011 overleden op 38 jarige leeftijd. Ik heb van zijn staart een hele mooie ring laten maken. In de binnenkant van de ring staat zijn naam gegraveerd. Ik draag deze iedere dag en ben er echt trots op. Na Charlie heb ik nog een A- en een B-pony gereden.

DD (212 x 367)

In 2004 ben ik op mijn C-pony genaamd Daan gaan rijden. Ik was toen 11 jaar oud. Ik heb hem van de klasse B naar de klasse Z1 gereden. Dit met heel veel succes. Ik ben in alle klasses Kring Kampioen geworden! Dat is maar liefst 7 keer! Ik ben 4 keer Brabants Kampioen geworden, 2 keer Reserve  Kampioen  op de Brabantse Kampioenschappen en 2 keer Zilver op de Nederlands Kampioenschappen! Helaas komen aan mooie tijden ook een einde… Ik werd te groot voor Daan. Op het Nederlands Kampioenschap in 2009 in de klasse C-Z1/Z2 werd ik Reserve Kampioen, en dat was ook mijn laatste wedstrijd die ik met hem gereden heb.

Daan heeft nog lang bij ons thuis gestaan, maar nadat Charlie is overleden in 2011 voelde hij zich erg alleen. We hadden Daan naar de vorige eigenaar ,Jo Bogers, gebracht om te kijken hoe hij zich voelde als hij meer pony’s om zich heen had. Dit ging super goed en hadden we besloten dat Daan daar bleef.

Hij heeft het er zo naar zijn zin gehad dat hij aan zijn 2e jeugd was begonnen! Hij werd er heel erg vertroeteld en dat vond Daan helemaal geweldig. We waren gewoon nog de eigenaar en ik ging zo veel mogelijk naar hem toe om hem te knuffelen! Januari 2013 kregen we een verschrikkelijk telefoontje van Jo. Daan had een maagtumor. Al 4 weken lang was iedere dag de dierenarts geweest om te onderzoeken hoe ernstig het was. De tumor was zo groot, dat we er niks meer aan konden doen. 25-02-2013 is Daan ingeslapen. Ik heb er ontzettend veel verdriet van gehad! Daan was écht mijn grootste vriend. Ook van Daantje’s staart heb ik een ring laten maken. Deze ring is dezelfde type ring als die van Charlie. Beide ringen liggen om mijn rechter ringvinger.

Sinds 2009 rijd ik de KWPN ruin uit 2006 genaamd Bailey (v. Negro). Bailey is een paard die graag wil werken. Hij pakt de trainingen goed op en zet altijd zijn beste beentje voor. Doordat ik hem zelf opgeleid heb, is het extra leuk om te zien hoe we nu presteren. We hebben zo veel mooie wedstrijden meegereden. In mijn enige Young Riders jaar 2014 ben ik wat meer gaan opvallen in de ring. Ik heb in dat jaar veel progressie gemaakt met hem. Het begon met een zilveren medaille op het Nederlands kampioenschap klasse ZZ-licht. Ook heb ik met Bailey op Indoor Brabant 2014 de kür op muziek klasse ZZ-Licht gewonnen, wat écht een onvergetelijke ervaring was! In 2015 ben ik Grand Prix U25 gestart. Dit met ontzettend veel succes, ik werd binnen 6 wedstrijden opgenomen in het A- kader en werd zelfs in juli Nederlands Kampioen! 2016 begon ook waanzinnig doordat ik op Jumping Amsterdam de Grand Prix U25 won met 72,636%.

Als opleiding volgde ik Ondernemer/Management Detailhandel op De Rooi Pannen in Tilburg. In juni 2012 heb ik mijn diploma voor deze studie gehaald. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik een goede basis als scholing wilde hebben. Het heeft niet specifiek iets met paarden te maken, maar je wordt opgeleid om een eigen zaak naar keuze te openen. In mijn opleiding heb ik een denkbeeldig ruiterhuis gestart voor mijn ondernemingsplan. Nu ga ik alles op alles zetten om op topniveau mee te rijden in de dressuur. Dat is mijn aller grootste wens. Een leraar op school verklaart me voor gek… Ik heb namelijk mijn diploma gehaald met goede cijfers. Hij ziet mij liever naar de universiteit gaan en verder leren als accountant! Alleen toen ik de leraar vertelde dat ik dat niet van plan was maar dat ik juist van plan was om in de paardensport verder te gaan, kreeg de leraar een rolberoerte! Hij vind dat zo zonde! Maar ik denk: het leven duurt te lang om ongelukkig te zijn! Ik word gelukkig van paardensport, en daar ga ik me nu op focussen!

In mei 2010 ben ik begonnen met werken bij Academy Bartels. Iedere zaterdag en zoveel mogelijk in mijn vakanties was ik daar te vinden. Eind juni 2012 heb ik mijn diploma gehaald. Ik ben afgestudeerd als ondernemer/manager in de detailhandel. Ik besloot om niet door te studeren, want ik wilde van mijn hobby/sport mijn werk maken. Helaas had Bartels geen plaats in het bedrijf voor een vaste medewerker. Ik heb ruim 2 jaar met héél veel plezier bij Academy Bartels gewerkt en heb er ook erg veel geleerd!

Van 2012 tot en met 2019 ben ik stalmanager geweest bij Stable Fiechter. Ik heb hier ontzettend veel geleerd, zowel alle stalwerkzaamheden als mijn rijvaardigheid. In de tijd dat ik hier gewerkt heb, heb ik elke dag les gehad van Jeanine Fiechter en heb ik onwijs veel geleerd qua rijden en Jeanine heeft ook écht mijn basis gelegd als topsporter. Ik heb zo veel rijtechniek geleerd dat ik dat heel goed heb kunnen gebruiken toen ik voor mezelf begon te werken en waardoor ik dus ook de stap heb kúnnen zetten om voor mezelf te beginnen. Hier ben ik Stable Fiechter nog altijd heel erg dankbaar voor!

In september 2013 werd ik opgenomen in het Rabobank Talentenplan. Dit betekend dat ik de Rabo Talententrainingen ben gaan volgen. Dit zijn een reeks praktijkgerichte trainingen maar ook theorie trainingen! De praktijkgerichte trainingen worden gegeven door de Rabo trainers. Ik volgde de Rabo Regiotrainingen bij Imke Schellekens-Bartels. In mei 2014 ben ik met Bailey opgenomen in het B- kader van de Young Riders en een maand later in het A- kader . Dit in maar liefst 8 Young Riders wedstrijden! Ik volgde toen de Kadertrainingen bij Bondscoach Tineke Bartels. Voor de Europese Kampioenschappen in 2014 te Arezzo was ik reserve amazone van het Young Riders team.

Precies een jaar later, mei 2015 reed ik mijn aller eerste Grand Prix U25 wedstrijd met Bailey. Na maar liefst 6 wedstrijden werd ik opgenomen in het A- kader van de Grand Prix U25.

In 2016 ben ik opgenomen in het Rabo Talententeam! Iets wat ik niet verwacht had en waar ik altijd al van droomde. Ik weet nog dat ik in de tijd dat ik Z1 reed er al over droomde. Ik zat toen nog niet eens in het Rabobank Talentenplan. Ik keek toen echt op naar de Rabo teamleden. Nu zit ik er zelf in!

Juni 2016 won ik met het team de zilveren medaille tijdens het Europees Kampioenschap Grand Prix U25 in Hagen(Duitsland)! 2016 was het eerste jaar dat er een EK werd gehouden voor de U25 en ik mocht hieraan deelnemen. Het was echt een droom die uitkwam!

Ook in 2017 zat ik weer in het Rabo/KNHS Talententeam en in juli 2017 werd er voor de eerste keer een Nations Cup gehouden voor de U25 tijdens het geweldige evenement CHIO Aken. We wonnen toen team goud en ik won individueel 2x zilver en 1x brons. En in de 1e week van september mochten we deelnemen aan het EK U25 te Lamprechtshausen(Oostenrijk) waar we met het team een zilveren medaille behaalde en individuele een mooie 7e plaats.

In 2018 werd ik voor het 3e jaar op rij opgenomen in het KNHS TalentenTeam, wat echt enorm gaaf is! 2018 was mijn laatste jaar voor de U25, en hierin mocht ik met trots weer deelnemen tijdens de Nations Cup voor de U25 bij CHIO Aken. We behaalde met het team een bronzen medaille. Ook mocht ik weer deelnemen aan het Europees Kampioenschap U25 die dit jaar gehouden werd in Exloo, Nederland. Met het team behaalde we een zilveren medaille en individueel behaalde ik een top 10 positie.

December 2018 won ik mijn debuut bij de Grand Prix Senioren met Bailey en in 2019 debuteerde ik internationaal op Grand Prix Senioren niveau.

Translate »